Britt Bongaerts naar Lotz

Na 2 succesvolle seizoenen bij Schwerin verruilt de 23-jarige Limburgse Britt Bongaerts Duitsland voor Polen. Ze wordt de tweede spelverdeelster naast de inmiddels 30-jarige Aleksandra Pasznik in de poolse kampioen van 2019: LKS Commerceon Lódz.

Britt startte haar profcarrière bij TalentTeam Papendal en in 2014 begon ze bij vijfvoudig Nederlands kampioen Eurosped TVT, waar ze in dat jaar de tweede plaats om de landstitel won. In 2015 speelde ze een seizoen bij het noodlijdende Ladies in Black om daarna een jaartje in Münster te spelen. In seizoen 2017/18 kwam ze voor een seizoen terug bij het vernieuwde Ladies in Black Aachen om vervolgens twee jaar bij SSC Palmberg Schwerin (2018/2019 en 2019/2020) te spelen. Samen met Schwerin won ze twee keer de Duitse supercup, ook nog de Duitse beker en werd ze tweede om de landstitel. Met Schwerin speelde ze ook Europees in de Champions League. Met Schwerin speelde Britt het afgebroken seizoen 2019/20 19 wedstrijden en eindigde abrubt, maar toch aan kop van de competitie. Tijdens het WK van 2018 werd ze met Nederland vierde en in het EK van 2019 speelde Britt met de volleybaldames in de kwartfinale tegen Turkije, wat helaas het eindstation was voor het Nederlandse team.

Net als vele andere internationals kreeg Britt in het begin van 2020 noodgedwongen veel tijd om met haar familie en vrienden door te brengen. Nog nooit was ze zo lang thuis geweest.

2 Replies to “Britt Bongaerts naar Lotz”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *