Femke Stoltenborg naar Schwerin

Femke Stoltenborg wordt bij SSC Palmberg Schwerin de opvolgster van Britt Bongaerts. Britt vertrekt naar het Poolse Lotz. Femke maakte op Facebook een videoboodschap waarin ze het nieuws aankondigde. Hier kun je het bericht bekijken: het bericht.

Femke Stoltenborg speelde afgelopen afgebroken seizoen samen met libero Kirsten Knip in de Roemeense competitie voor CSM Volei Alba Blaj. Voor Roemeniƫ had Femke al zes seizoenen in Duitsland gespeeld bij onder andere Allianz MTV Stuttgart en Ladies In Black Aachen. Ook heeft ze ook nog in de Italiaanse en Poolse competities gespeeld.

De 1,90 lange spelverdeelster was als basisspeelster van grote waarde voor haar Roemeense team, waarmee ze het tot de groepsfase van de Champions League schopte. Toen het seizoen abrupt stopte kreeg Volei Alba Blaj het landskampioenschap toegewezen.

Afgelopen maart maakte Femke nog bekend te stoppen bij Oranje. Haar hoogtepunten bestonden uit twee EK-medailles en de net niet bronzen plak (vierde plek dus) op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Jamie Morrison verkoos Femke Stoltenborg steeds minder vaak ten gunste van Britt Bongaerts en na 244 interlands gooide ze de handdoek in de ring voor wat betreft de oranje Volleybaldames.

Femke Stoltenborg is met haar 28 jaar echter nog niet uitgerangeerd en ze heeft te kennen gegeven actief te blijven bij een club. In 2020/21 maakt ze dus haar rentree in de Bundesliga 1, bij SSC Palmberg Schwerin. De coach van Schwerin, de Duitse bondscoach Felix Koslowski, nam dit seizoen afscheid van beide spelverdeelsters. Denise Hanke besloot helemaal te stoppen met volleybal en Britt Bongaerts vertrekt naar Polen. Schwerin heeft inmiddels al twee nieuwe spelverdeelsters, want naast Femke Stoltenborg zit ook de Duitse Denise Imoudu bij de selectie. Denise speelde eerder onder andere bij de Ladies in Black, samen met Kirsten Knip, Marrit Jasper en Nicole Oude Luttikhuis. De laatstgenoemde komt Femke komend seizoen ook weer tegen, want Nicole gaat haar tweede seizoen in bij deze Duitse topclub.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d