Anniek Siebring naar Finland

Anniek Siebring verruilt VFB Sühl komend seizoen voor een club in de Finse competitie. Ze een éénjarig contract getekend bij LP Viesti Salo, een club die zich in de laatste jaren steeds hoog wist te kwalificeren.

De uit het Drentse Sleen afkomstige 23-jarige Siebring kwam in Nederland uit voor Lycurgus en VC Sneek. Bij VC Sneek was Anniek erg succesvol in de Eredivisie. In 2018 koos ze voor nog een stap omhoog en vertrok ze naar de Duitse competitie. Ze tekende een contract bij VFB Sühl, waarmee ze de afgelopen twee seizoenen in de eerste Bundesliga speelde. Het afgelopen seizoen speelde ze daar samen met Hester Jasper, die dus nu naar Stuttart is vertrokken.

De toenmalige Nederlandse bondscoach Jamie Morrison had Anniek opgemerkt bij VFB Sühl en in de zomer van 2019 kreeg ze de kans om nog meer indruk te maken binnen Oranje. Ze maakte haar debuut in oranje in de Volleyball Nations League.

Hoewel Anniek het laatste seizoen nog vocht tegen degradatie, zal ze in Finland hoogstwaarschijnlijk voor het eremetaal gaan strijden. En hoewel de Finse competitie niet heel hoog aangeschreven staat, zal de Sleense passer-loper bij LP Salo wel de kans krijgen om uit te komen in de Champions League, mits ze de competitie winnend afsluiten. Heel veel kans zullen ze overigens niet maken in de Champions League, want in 2019/20 werd de poulefase afgesloten zonder ook maar een punt gewonnen te hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d