Anne Buijs bevestigd bij Braziliaanse club

Anne Buijs zal komend seizoen uitkomen in Brazilië. Anne tekende een 1-jarig contract bij Dentil Praia Clube. De 28-jarige passer/loper werd in mei al in verband gebracht met de club waar ook haar vriendin Ana Carolina da Silva speelt, maar officieel was die transfer toen zeker nog niet. Het vorige seizoen speelde Anne bij het Thy in Turkije, maar omdat de Turkse competitie door corona nog niet officieel was afgerond, kon ze niet eerder mededelingen doen over haar vertrek bij Thy.

Zelf zegt ze over de overstap: “Ik ben erg blij met de kans om bij één van de sterkste clubteams van Brazilië te gaan spelen. Voordat vorig seizoen de play-offs begonnen, stond Dentil Praia Club bovenaan op de ranglijst. Ze hebben zich ook meerdere keren gekwalificeerd voor het WK voor clubteams. Onze coach is assistent bij het nationale team van Brazilië.”

Door corona vindt Anne de overstap ook best wel spannend: “Het heerst hier nog behoorlijk, dus de situatie is niet ideaal. Deze week zijn we ook pas begonnen met heel lichte trainingen. De meiden hier hebben al sinds het begin van corona niet meer gespeeld. Vijf maanden zonder volleybal, dat is niet niks.”

Anne Buijs speelde in 2016, na de Olympische Spelen, al eens een seizoen in Brazilië, bij Rexona Ades en daarna speelde ze bij Nilüfer Belediyespor in Turkije, daarna bij Saugella Team Monza in Italië en in 2019 maakte ze weer een overstap naar de Turkse competitie (Thy).

Eerder liet Buijs weten, na de Olympische Spelen van 2020 te willen gaan trouwen met haar nieuwe teamgenote Ana Carolina da Silva. Toen werd er echter nog vanuit gegaan dat de spelen dit jaar zouden plaatsvinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d