Nieuw concept voor de Nations League 2021

VNL Council keurt “Secure bubble concept” goed voor de VNL van 2021

De Volleyball Nations League van 2021 zal dit jaar worden gehouden in een secure bubble concept om zo de veiligheid van de betrokken sporters en betrokkenen te kunnen garanderen. Ook wordt hiermee aan het oorspronkelijke format vastgehouden van dit grootse evenement.

Dit zogenaamde bubble concept komt overeen met hoe de meeste landelijke competities momenteel worden gehouden en zal de gezondheid van alle deelnemers (per gender) beschermen door de gehele VNL in slechts 1 land te houden. Door vervolgens veelvuldig op COVID-19 te testen wordt het risico op besmetting significant geminimaliseerd. De wedstrijden vinden weer in een round robin formaat plaats, net zoals dat de laatste jaren ook gebeurde, alleen dan nu zonder dat er gereisd hoeft te worden.

De FIVB zal onderhandelingen starten met geïnteresseerde landen, die het toernooi willen organiseren, zodat de gastlanden en het spelschema in februari kunnen worden gepubliceerd.

Vanwege de huidige COVID-19 pandemie en bijbehorende reisbeperkingen is het de FIVB er veel aan gelegen om internaionaal reizen zoveel mogelijk te beperken om zo een veilige status te creëeren en de gezondheid van alle deelnemers te waarborgen.

 

Originele tekst: FIVB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d