Tessa Polder naar Le Cannet (F)

Tessa Polder verruilt ASPTT Mulhouse in de Elzas en gaat naar Volero le Cannet aan de zonnige Franse Middellandse zeekust. Le Cannet ligt op een paar kilometer van Cannes en de 1 meter 89 lange middenaanvalster Tessa verlaat daarmee de Franse kampioen en zal de gelederen van de als vierde geëindigde club gaan versterken.

In de Franse competitie waren de verschillen tussen de teams dit seizoen erg groot. Mulhouse was echt het supertopteam met 77 verdiende punten. De vrij grote groep “middenmoters” hadden  een mooie onderlinge strijd met punten variërend van 32 – 49 (Le Cannet en Cannes) en dan had je nog Nantes (59) en  Beziers (63). Mougins haalde 18 punten en France Avenir 2024 haalde slechts 2 punten. Bij Le Cannet zal Tessa gaan proberen het gaatje richting de top 3 te gaan dichten.

Hier kun je de uitslag van de competitie van 2020/21 vinden: LIJST.

Op het einde van het seizoen verloor ze haar basisplaats nog aan Georgia Lamprousi, maar “Ze was niettemin een belangrijk onderdeel van het team door een positieve energie te ontwikkelen”, waardeert coach François Salvagni.
Tessa zegt het volgende over Mulhouse: “Mijn beste herinneringen in Mulhouse waren de titel en de overwinning in de Coupe de France”Ik heb echt genoten van het ontdekken van de Elzas. Volgend seizoen speel ik cannet. Dus je ziet me nog steeds in Frankrijk. Inmiddels heb ik de training hervat met het Nederlands elftal waarmee we de Nations League voorbereiden “die van 25 mei tot en met 20 juni wordt gespeeld in Rimini, Italië.”

Bron: website van Mulhouse, Christian Entz

One Reply to “Tessa Polder naar Le Cannet (F)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d