Eline Timmerman maakt overstap naar Stuttgart

Eline Timmerman verhuist van de Ladies in Black Aachen naar concurrent MTV Stuttgart. Stuttgart is de nummer twee van seizoen 2020/21 en speelt altijd mee om de medailles in de competitie. Met Eline erbij is de groep middenaanvalsters compleet. Eline zal die positie samen met Juliët Lohuis en Mira Todorova invullen.

De 22-jarige en 1 meter 91 lange uit Rijssen afkomstige middenaanvalster speelt momenteel met Oranje in de Volleyball Nations League in het Italiaanse Rimini, waar ook Juliët Lohuis aanwezig is. Ze begon haar carriëre in Rijssen, maar na tussenstops bij het Talententeam Papendal, Alterno Apeldoorn en Eurosped Twente verhuisde ze vorig seizoen naar de Bundesliga voor de Ladies in Black Aachen. Ze werd bekend om haar supersnelle slagarm en dat maakte indruk op MTV Stuttgart. Eline Timmerman heeft een tweejarig contract getekend, om zo haar talent beter te kunnen ontwikkelen, aldus Kim Renkema.

Sportdirectrice Kim Renkema: “Eline is een enorm talent in de volleybalwereld. Dat bleek al in haar tijd bij Nederlandse clubs. In Aken ontwikkelde ze zich daarna verder en kon ze vechten voor een vaste plek. Ze doet het ook erg goed bij de Nations League die momenteel plaatsvindt en leert voortdurend nieuwe dingen. Ik ben er zeker van dat Eline een ongelooflijk groot potentieel heeft en dat we veel plezier met haar zullen hebben in Stuttgart. Ik vond het heel belangrijk dat we Eline voor twee jaar konden tekenen. Alleen zo kunnen we samen haar talent ontwikkelen, wat ook een van de doelen is. Eline is al één van de toppers in haar sport, maar we zijn ervan overtuigd dat we nog veel meer uit haar kunnen halen. Ik ben heel blij dat we ze voor Stuttgart hebben weten te winnen.”

Coach Tore Aleksandersen: “Met Eline hebben we een van de grootste middenbloktalenten in de competitie aangetrokken. Ze speelt al op een zeer hoog internationaal niveau. Het heeft dit al meerdere keren bewezen. Ik ben erg blij dat we haar voor Allianz MTV Stuttgart hebben weten te winnen en ik kan niet wachten om met haar aan de slag te gaan. In het nieuwe seizoen hebben we met Juliët, Mira en Eline drie hele goede middenblokkers. Ik was erg onder de indruk van alles wat ik van haar zag toen we tegen Aken speelden. Niet alleen de scores spreken voor haar, maar ook voor haar houding. Ik ben erg blij dat we op dit niveau een middenblokker hebben kunnen aantrekken, want ik weet nu al dat ze een belangrijke rol in het team zal spelen en een sleutel tot succes zal zijn.”

Bekijk hier Eline’s reactie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *