Indeling van de EK poulefase bekend voor Oranje

De Volleybaldames zijn bij de “drawing of lots” (loting) voor het EK ingedeeld in poule D, een poule met Turkije en mede-organisator Roemenië.

Oranje zal de wedstrijden in Cluj-Napoca spelen, een stad in Transsylvanië in Roemenië. Het EK begint op woensdag 18 augustus en duurt tot en met zaterdag 4 september en wordt gehouden in Servië, Bulgarije, Kroatië en Roemenië. De loting vond afgelopen week plaats in Belgrado, de hoofdstad van titelverdediger Servië. Elk van de genoemde landen organiseert de poulewedstrijden. Elke poule bestaat uit zes teams die het tegen elkaar opnemen.

Roemenië is als organisator groepshoofd van de D-Poule en koos Turkije als eerste tegenstander in de groep. De overige vier landen werden middels loting getrokken. Nederland zal het ook moeten opnemen tegen Oekraïne, Finland en Zweden. Turkije won in 2019 het zilver, nadat het Nederland in de kwartfinales uitschakelde. Oranje eindigde toen op de vijfde plaats. Nederland won echter in 2015 en 2017 zilver op het Europees kampioenschap.

Poule D (Tussen haakjes de huidige plaats op de Europese ranking)

  • Roemenië (15)
  • Turkije (2)
  • Nederland (2)
  • Oekraïne (13)
  • Finland (21)
  • Zweden (34)

Alle vier de poules zien er zo uit:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *