Jolien Knollema vergezelt Yvon Beliën komend seizoen bij Firenze

Jolien Knollema maakt deze zomer een toptransfer naar de Italiaanse Serie A. Ze heeft een contract voor maar liefst twee seizoenen getekend bij de Italiaanse club Il Bisonte Firenze.
Knollema speelde het afgelopen seizoen en het seizoen daarvoor voor Team Eurosped. En voor Eurosped speelde ze bij Sudosa-Desto in de Topdivisie. Jolien was het laatste seizoen bij Eurosped de aanvoerster. Jolien Knollema sprong er regelmatig uit als één van de topscoorders.

In december 2020 ontving ze de Talent Award en ook stond ze op de longlist voor het WK U20. Jolien speelde eerder ook al voor de andere jeugdselecties en ze maakte deel uit van Beach Team Nederland.

Afgelopen februari vertelde ze nog als doel te hebben om het hoogste niveau te halen bij een buitenlandse topclub. Nadat eerder Laura Dijkema en Nika Daalderop bij Firenze speelden en het afgelopen seizoen ook Yvon Beliën is komend seizoen de beurt aan Jolien om Yvon te vergezellen, want Yvon Beliën speelt voor het tweede jaar op rij bij Firenze. De nieuwe hoofdtrainer en -coach, Massimo Bellano, was ooit de coach van Club Italia, het Italiaanse Talent Team. Met dat team zal Bellano komende zomer in Nederland spelen tegen zijn nieuwe pupil op het WK U20.

Op de website van Firenze zegt de 18-jarige Knollema: “Op mijn leeftijd is het kunnen spelen in de Serie A1 in het shirt van Il Bisonte Firenze echt een geweldige kans en ik ben deze club dankbaar dat ze die aan mij hebben gegeven. Ik denk dat ik veel zal kunnen leren van de oudere en meer ervaren teamgenoten en Il Bisonte lijkt mij de juiste club voor mijn professionele groei en ontwikkeling.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d