Montreux dag 3: Nederland (3) – Zwitserland (1)

Het moest er van komen: de volleybaldames hebben de derde en laatste poulewedstrijd in de Montreux Volley Masters gewonnen. Het Zwitserse team werd met 3-1 verslagen. Vooral het blok van Oranje was erg sterk. Het is nu afwachten of we de halve finales zullen bereiken. Alles hangt af van wat Argentinië nog gaat presteren.

De Roermondse Britt Bongaerts werd als spelverdeler ingezet en Tessa Polder verving Yvon Beliën in de basis. De eerste set begon goed met een 13-9 voorsprong tot gevolg. Oranje liet toen echter waardevolle punten liggen en stond na een mooie servicereeks 13-17 achter. Daarna ging het weer gelijk op en bij 18-24 leek de set voorbij, maar Oranje toonde haar veerkracht en kwam sterk terug tot 23-24. Helaas pakte de Zwitserse dames toch dat laatste punt, voordat Oranje het uit kon maken: 23-25.

Voor Zwitserland was 2017 al historisch met de eerder behaalde setwinst, de eerste in jaren, maar Femke Stoltenborg aan het stuur blonken Tessa en Celeste uit. Het blok was sterk, Plak, Polder en Jasper waren drie keer op rij niet te passeren. Oranje bouwde een flinke voorsprong en won met 25-14. Het stond toen 1-1 in sets.

Het verschil tussen Oranje, die 7e op de wereldranglijst staat, en Zwitserland, die de 44e plaats bezet, werd nu wel duidelijk. Oranje maakte echter nog steeds veel  fouten. In de derde set ging het weer gelijk op en bij 14-14 begon Oranje pas weer verschil maken. Femke Stoltenborg sloeg ene mooie ace en Nederland won met 25-18.

De vierde set begon goed en we stonden meteen al met 3-0 voor. Zwitserland kwam wel bij, maar kon geen potten meer breken. Bij 17-13 was het Zwitsers verzet gebroken en speelde Nederland de set lekker uit: 25-20.

Oranje won de derde wedstrijd met 3-1.

Het is nu afwachten wat er vandaag en morgen nog gebeurt van Argentijnse kant. We staan dan wel tweede achter China, maar voor het bereiken van de halve finales is Oranje afhankelijk van het resultaat van Argentinië. Argentinië moet nog twee wedstrijden en kan Nederland nog inhalen. Als de tweede plaats niet wordt gehaald, resteert een wedstrijd om de vijfde plaats tegen de nummer drie uit de andere poule.

Laten we hopen dat Nederland op die tweede plaats blijft en om een plaats bij de eerste vier mag gaan spelen. Zaterdag zijn de halve finales. Zodra het schema bekend is, zal dat hier worden gepubliceerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *