Britt Bongaerts in seizoen 2017/18 naar Ladies in Black (D)

Britt Bongaerts zal in het komende seizoen de Ladies in Black gaan versterken. Ze zal in de plaats van Femke Stoltenborg komen, want Femke zal haar contract niet verlengen. Britt is een “oude” bekende bij de Ladies, want ze speelde in 2015/16 ook al in Aken. Ze is een jaartje er tussenuit geweest en speelde toen in Münster. Het jaartje in Münster wordt gezien als waardevol, omdat Britt daar ervaring heeft kunnen opdoen in de Duitse Bundesliga.

Dat Saskia van Hintum de coach is van het Akense team zal de beslissing van de 20-jarige als hooggewaardeerde spelverdeelster zeker hebben beïnvloed. Britt heeft Aken destijds alleen verlaten, omdat de toekomst van de LiB allesbehalve rooskleurig was. In de tussentijd gaat het de LiB weer voor de wind en ziet de toekomst er weer goed uit en komt Britt graag weer terug op haar oude nest. Britt’s staat van dienst onhelst de Ingrid Visser Talentaward in 2014 en haar deelname aan het Nederlands team “Oranje” (zoals onlangs nog in Montreux).

De Akense fans kunnen zich vast en zeker nog wel Britt’s onverwachte maneuvres herinneren, als ze de bal weer eens direct over het net speelde in plaats van naar een aanvaller; net als Femke (en Laura Dijkema) trouwens. In Münster is haar spel verbeterd en ze is nog sneller en atletischer. “Met Britt krijgen we er een jonge ambitieuze spelverdeelster bij” zo zegt een verheugde coach Saskia van Hintum.

Dat Britt Femke opvolgt komt niet geheel onverwacht, omdat Femke’s toetreden tot de Akense club vorig jaar als geluk bij een ongeluk kwam, omdat Femke’s toekomst bij een Russiche club vorig jaar op het laatste moment niet tot stand kwam. En dat Femke een ander shirt zal dragen in 2017/18 lag wel in de lijn der verwachtig, zo zegt ook Saskia.

In de tussentijd kijkt Britt met veel plezier alvast vooruit naar een nieuw seizoen in Aken. Op dit moment speelt ze nog samen met Femke Stoltenborg en de rest van Oranje in de Montreux Volley Masters. Britt zegt nog: “Ik verheug me erop om weer in Aken te spelen. Omdat ik er een jaar heb gespeeld, weet ik al wat me te wachten staat. De samenwerking met Saskia van Hintum is ook iets waar ik me op verheug. En natuurlijk verheug ik me nu al op de fantastische ambiance in de “Hexenkessel” met al die trouwe fans!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *