Yvon Beliën naar Turkije

Yvon Beliën uit Budel gaat komend seizoen over naar de Turkse competitie. Op FaceBook meldt de Brabantse dat ze naar Bursa BB gaat. De afgelopen twee jaar speelde Beliën in de Italiaanse Serie A, namelijk in River Volley Piacenza en daarna bij  Liu Jo Nordmeccanica Modena.

Hoewel Yvon Brabantse is, groeide ze op sportief vlak enorm in Weert en Meijel, beide in Limburg. In 2013 debuteerde Beliën bij de volleybaldames. Ook deed ze in 2013 meteen al mee aan de World Grand Prix en het EK Volleybal Vrouwen. Aansluitend daarop maakte ze de overstap naar de Duitse bondsliga vereniging Ladies in Black Aachen. Met Aken bereikte ze in 2014 de halve finale van het Duits kampioenschap. Het was het grootste succes uit de verenigingshistorie. Aansluitend maakte ze de overstap naar Schwerin SC. Met het Nederlands Vrouwen Volleybalteam werd zij in eigen land in 2015 vice- Europees kampioen. Het Italiaanse River Volley Piacenza werd in seizoen 2015/16 haar thuisbasis en in 2016/17 was dat Liu Jo Nordmeccanica Modena. In 2016 werd Beliën geselecteerd voor het Nederlands vrouwenteam dat deel nam aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *