Jeanine Stoeten tekent voor nog een jaar bij de Ladies in Black

Jeanine Stoeten tekent een jaartje bij bij de Ladies in Black in Aken (D).

De nummer 8 van de Ladies in Black blijft nog een seizoen in Aken en daarmee hebben de Ladies naast de vier Nederlanders Kirsten Knip, Tessa Polder, Nicole Oude Luttikhuis en Britt Bongaerts, de twee Amerikaanse spelers Lindsay Dowd en McKenzie Adams, de wit Russische Anna Kalinovskaya en natuurlijk de (enige) Duitse Frauke Neuhaus,  nu ook het middenblok vastgelegd met Jeanine Stoeten. Negen van de waarschijnlijk 11 speelsters zijn daarmee vastgelegd. Opvallend is dat alle vijf de Nederlandse speelsters in de afgelopen weken voor Oranje zijn uit gekomen in het WKK en in Montreux.

Jeanine gaat nu “pas” haar tweede seizoen in de Bundesliga-1 spelen, maar vergeet niet dat ze ook al 7 jaar in de Nederlandse eredivisie heeft gespeeld! En ze heeft inmiddels ook voor Oranje gespeeld, dus dat Jeanine een mooie ontwikkeling doormaakt, staat vast. Coach Saskia van Hintum stelt dat Jeanine een vechtster is en een echte teamspeler is. “Met Stoeten erbij gaan we het team naar een hoger plan tillen.”

Jeanine (25) zegt: “De laatste paar maanden waren als een ‘rollercoaster’ voor mij. Mijn mama, die echt elke stap van mij bij de LiB volgde en mijn grootste fan was, overleed in April. Ik heb de afgelopen weken heel goed nagedacht wat ik het komend seizoen wilde doen en ik heb alle opties bekeken, maar ik besloot om mijn hart te volgen. Ik heb bewust voor Aken gekozen, het fantastische team, de trainer en de Hexenkessel (de locatie waar de wedstrijden worden gespeeld, red.). Maar de doorslag gaven alle mensen van het hele LiB team: ze hebben me door dik en dun gesteund. Ik kijk optimistisch en met plezier uit naar de toekomst om met deze fantastische mensen samen te mogen werken. Dankjewel!”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *