Sloetjes aan de kant bij WGP in Apeldoorn

De ster-diagonaal van de Volleybaldames zal er in Apeldoorn niet bij zijn, als de World Grand Prix begint. Lonneke Slöetjes is afgelopen week geopereerd aan haar knie en moet zeker nog enkele weken herstellen. Ze zegt: “Ik ga er vanuit dat ik snel weer mee kan doen, maar Apeldoorn wordt ‘m niet.”

De speelster had onlangs pijn aan haar knie en kon de knie niet volledig strekken. Na een lang en zwaar seizoen geen vreemde klacht, maar dus wel iets waar naar gekeken moest worden. “Ik ben bij Bergman Clinics in Naarden geweest, dat is echt een heel prettige, goede praktijk. Ik kon meekijken tijdens de kijkoperatie. Ze hebben wat los kraakbeen weggezogen en wat botgroei en littekenweefsel weggehaald. Ook is de knie weer helemaal schoon gespoeld.”

Deze blessure is een overblijfsel van jaren topsport beoefenen. “Ik speel er al jaren mee en weet dat het een fikse blessure is. Maar het is in het verleden geen probleem geweest en in de toekomst hoop ik dat het ook geen probleem gaat vormen. Voor nu hoop ik vooral dat het spoelen ervoor heeft gezorgd dat ik ‘m weer volledig kan strekken en vol aan de bak kan!”

In Apeldoorn, waar volgende week de start van de World Grand Prix is en we drie dagen kunnen gaan genieten van volleybal op wereldniveau, zal Slöetjes haar team vanaf de tribune ondersteunen. “Apeldoorn wordt ‘m sowieso niet. De weken erna denk ik eigenlijk ook nog niet, maar dat hangt af van hoe snel het herstel gaat. Ik ga de komende weken rustig opbouwen.” Tijdens de Montreux Masters mocht Celeste Plak af en toe op de diagonaalpositie invallen, zal dat nu ook het geval zijn? Slöetjes: “Dat weet ik niet, die keuze is aan Jamie.”
Lonneke kijkt vooruit: “Dit is wel de zomer dat zo’n operatie kan. Het is ‘t jaar na de Olympische Spelen, we zijn in aanloop naar het EK en daar wil ik weer gewoon topfit zijn. Uiteraard ook tijdens het nieuwe clubseizoen, daar wil ik fit aan beginnen.” De powerhitter heeft nu gelukkig minder pijn dan eerder deze week. “Het deed woensdag nog wel pijn, nu valt het mee. De knie is nu dik, maar dat hoort erbij. Ik laat me goed verzorgen en ga hard werken aan mijn herstel!”
Wij wensen Lonneke spoedig herstel.

3 Replies to “Sloetjes aan de kant bij WGP in Apeldoorn”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *