Robin de Kruijf tekent bij bij Imoco voor 2017/18

De laatste toevoeging bij de 14 Panthers van Imoco voor seizoen 2017/18 is een echte knaller, zo schrijft de club “Imoco Volley”: “Nederlandse Robin de Kruijf, één van de beste middenaanvalsters ter wereld, zal voor het tweede achtereenvolgende jaar het Conegliano-roze dragen.”

Pietro Maschio, vice-president van Imoco Volley, reageert op deze aankoop met de woorden dat het geel en blauw nu de ambities van de club in Italië en in Europa bevestigt: “Marktontwikkelingen hebben ons in staat gesteld voor de komende jaren (?? red.) een absolute speler als Robin de Kruijf in te lijven. Toen de mogelijkheid zich voordeed hoefden we geen twee keer na te denken, Robin was blij om met ons verder te kunnen gaan. Ze is een belangrijke toevoeging voor het team met de Champions League in gedachten, waar we dit jaar weer zullen strijden met de echte ‘slagschepen’. Met de aankondiging dat nu het team compleet is hebben we het gevoel dat we ons best hebben gedaan om dit jaar ons prachtige publiek te gaan vermaken en dat we een competitief team op alle fronten hebben”.

Verder schrijven ze: “Robin De Kruijf, geboren op 5 mei 1991 in Nieuwegein, Middenaanvaller van 193 cm groot, is een atleet in de bloei van haar leven met dodelijke aanval, die snel en zeer effectief is, een uitstekende service heeft en een geweldig block. Vorig jaar kwam ze vaker als topscorer van het team uit de wedstrijd, ook al speelde ze de rol van de middenaanvalster.”
Nadat ze met Oranje vorig jaar de vierde plaats op de Olympische Spelen in Rio had behaald, heeft ze vorig seizoen bij haar terugkeer naar Italië met het dell’Imoco Volley shirt bewezen een topspeler in Italië en de Champions League te zijn. Vlak voor het einde van het seizoen kampte ze helaas wel nog met een blessure aan de achillespees.

Na in 2016 net geen Olympische medaille te hebben behaald, keerde ze terug naar Italië, Conegliano om precies te zijn, waar ze al snel een van de grote lievelingen van de fans dell’Imoco Volley werd, bijgenaamd “The Queen”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *