Italië – Nederland voorbeschouwing en LIVE stream

Wie herinnert zich 2 jaar geleden nog, toen Nederland ook in de kwartfinale stond en we in eigen land de zilveren medaille wonnen in Ahoy? Nou, het begint weer aardig te kriebelen, want laten we eerlijk zijn: Italië is zeker niet onverslaanbaar. Op 26 en 27 mei speelden de volleybaldames nog tegen Italië in Apeldoorn en Hoogeveen en wonnen ze de wedstrijd in Apeldoorn, maar verloren ze in Hoogeveen. Dat weekend in mei gaf wel aan dat beide teams inmiddels aan elkaar gewaagd zijn.

In de afgelopen twee jaar speelde Oranje zeven keer tegen Italië en de dames verloren slechts 1 keer! (de zojuist genoemde oefenwedstrijd in Hoogeveen). Op het EK 2015, het OKT in Ankara, het OKT in Tokio en op de Olympische Spelen versloeg Oranje de Italianen steeds overweldigend met 3-0.

Plakpowerrrr
Paola Egonu

Maar Italië is nu, net als Nederland trouwens, flink aan de weg aan het timmeren. Ook zij laten een enorme groei zien sinds die wedstrijden in mei en ze mogen dan ook zeker niet onderschat worden. Met Paola Egonu als de superpower van Italië maken ze een goede kans om in dit toernooi verder te komen dan vandaag, maar wisselt Jamie Morrison dan ook Celeste Plak wat vaker erin? Celeste heeft bewezen een (on)verwachte aanwinst te zijn op momenten dat het team wat power nodig had, maar als Egonu in de basis staat, moet daar wel wat tegenover worden gezet. En dan Nika Daalderop en Robion de Kruijf: We hebben Nika nog wat weinig zien spelen en Robin met haar inmiddels genezen blessure kan ook de kracht van de volleybaldames flink opkrikken.

We gaan het straks zien. De wedstrijd begint om 16:00 en is live te volgen bij de NOS.

De live stream is op de NOS te zien: https://nos.nl/livestream/2195010-ek-volleybal-kwartfinale-nederland-italie.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *