Rommelig begin, maar toch winst Oranje tegen Argentinië

De volleybaldames hebben ook in de tweede wedstrijd de punten gepakt, maar vraag niet hoe! De wedstrijd was op zijn minst rommelig te noemen en in de eerste set had Argentinië zelfs gewoon de overhand. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 3-1 gewonnen, maar wie de wedstrijd heeft gezien weet dat dat niet vanzelf ging.

Ten opzichte van gisteren is alleen Kirsten gewisseld voor Myrthe, de rest van het team bleef ongewijzigd staan. In de eerste set lag Myrthe meteen flink onder vuur en niets slechts over haar, maar Argentinië had goed door waar de verdediging nog niet lekker liep en maakte daar goed misbruik van. Nederland overtuigt niet echt, komt na 16-22 nog bijna langszij (21-23), maar verliest dan toch de eerste set met 22-25.

De tweede set begint wederom matig en er wordt niet fatsoenlijk gescoord, zoals we gewend zijn. Op 12-15 lijkt het er wederom niet goed uit te zien, maar dan komt Nicole Koolhaas met haar service en Nederland komt op 17-15 voorsprong en het tij lijkt gekeerd. Argentinië begint meer fouten te maken en Nederland slaat hard terug met een 25-19 winst wat de stand op 1-1 brengt.

Argentinië lijkt volledig uit het veld geslagen als Anne “beukerij” Buijs en Celeste “power” Plak er stevig op los timmeren. Al snel staat het 13-3 en Argentinië lijkt volledig de weg kwijt te zijn. Britt Bongaerts en Nicole Oude Luttikhuis mogen weer even meemeppen met de rest en Nederland pakt gewoon de winst in de derde set met maar liefst 25-8 (!!). Het staat nu 2-1 in sets en iedereen is gemotiveerd om voor een 3-1 te gaan.

Britt blijft in set vier in het veld en Dijkema mag vanaf de zijlijn toekijken hoe de goede vorm tot een 20-14 leidt. Dan mag ook Tessa Polder het veld in om het feestje helemaal af te maken. Bij de matchpoint van 24-18 verprutst Argentinië het zelf met een foutservice en Oranje pakt de winst met 25-18 en 3-1 in sets.

Yvon Beliën en Nicole Koolhaas speelden erg goed met respectievelijk 13 en 12 punten en beiden met 3 killblocks. Anne werd topscoorder met 15 punten.

Morgen om 16:00 Nederlandse tijd komt Oranje uit tegen gastland Rusland.

Bron: www.volleyballnationsleague.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *