Nederland verplettert Korea in Apeldoorn

Vandaag was oranje oppermachtig. De dames zaten goed in hun vel en alles klopte gewoon. Zuid Korea was dan ook nooit echt een bedreiging voor de volleybaldames en Oranje won dan ook met overtuigende punten: 25-18, 25-10 en 25-12.

Jamie Morrison zette vandaag Laura Dijkema weer in de basis, nadat ze vorige week nog geblesseerd raakte aan haar rechter arm, na een onfortuinlijke val met Anne Buijs. Verder stonden Lonneke Slöetjes, Nika Daalderop, Anne Buijs, Nicole Koolhaas, Tessa Polder en Myrthe Schoot in de basisopstelling. Bij Korea ontbrak Kim Yeon-Koung, de sterke speelster die er nog voor verantwoordelijk was dat Oranje in de WKK met 3-0 van Korea verloor.

De volleybaldames gingen van start alsof hun lever er vanaf hing en al snel werd er een 4-0 voorsprong genoteerd, waarop Korea een timeout nam. Bij 11-12 stond Korea zelfs even aan de leiding, maar het mocht niet baten. Korea bleef nog enigszins in het zicht, maar bij 20-15 en 24-18 was wel duidelijk wie de set ging pakken en dat maakte Lonneke ze wel duidelijk als zij er 25-18 van maakt.

Jamie wisselt vervolgens Nika voor Celeste en al gauw staat het 8-1 en als Tessa dan ook nog een reeks opslagen krijgt, wordt die voorsprong alleen nog maar groter. Het lijkt er zelfs even op dat Korea niet eens boven de 10 gaat halen, maar uiteindelijk wordt deze set met 25-10 afgesloten.

De derde set was wederom van hetzelfde laken een pak, Marrit en Juliët krijgen kansen en benutten die ook en weer is het Tessa die een mooie servicereeks laat noteren. Bij 24-12 was wel duidelijk wie hier oppermachtig was als een mooi killblock van Marret en Juliët de winst betekende.

Lonneke Slöetjes was topscoorder met 16 punten. Tessa scoorde 8 keer waaronder 5 aces.

Morgen vindt de kraker plaats van Nederland tegen Brazilië. Beide landen hebben in week 3 nog geen set verloren. Nederland is inmiddels wel een plaatsje opgeklommen en staat nu vierde, maar morgenavond wordt duidelijk wat de echte stand na week 3 zal zijn.
Morgen vindt Nederland – Brazilië plaats en omdat het om de poulewinst gaat, kan dit nog wel eens een heel interessante wedstrijd worden. De wedstrijd begint om 19:30 en is vanaf 19:45 weer te zien op Ziggo Sport of een van de beschikbare livestreams.

Bron: volleyballnationsleague.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *