Maret Balkestein-Grothues naar CSM Bucureşti

In seizoen 2018/19 zal Maret Balkestein-Grothues van Casalmaggiore verhuizen naar de Roemeense landskampioen CSM Bucureşti. Ze wordt teamgenoot van Nicole Koolhaas, die in de afgelopen twee seizoen ook al voor CSM Bucureşti uitkwam. De club is verheugd met de komst van de teamcaptain van Oranje en meldt dat dit het eerste seizoen wordt waarin ze de kampioenstitel van het land moeten verdedigen.

Maret heeft voorheen ook gespeeld bij het Italiaanse VBC Pomì Casalmaggiore en daarvoor speelde ze in Turkije bij Fenebahce SK Istanbul.

Op de website van de nieuwe club zegt Maret: “Ik ben blij met de keuze! Ik wil een bijdrage leveren aan de prestaties van CSM Boekarest in het komende seizoen”.

Verder meld de club: “Door deze overdracht heeft CSM Boekarest nu twee hoofdrolspelers van het Nederlandse nationale team. Nicole Koolhaas kondigde twee weken geleden nog aan dat ze voor het derde jaar op rij bij CSM Boekarest zal blijven. De twee “tijgerinnen” Nicole Koolhaas en Maret Balkestein-Grothues nemen momenteel met hun nationale team deel aan de Volleyball Nations League. Nederland zit bij de Final Six en zal komende week in Nanjing, China deelnemen en zich proberen te kwalificeren voor de finales in het weekend van 30 juni en 1 juli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d