Oranje ongeslagen naar finale in de Rabobank Super Series

Morrison begon vandaag met Laura Dijkema (sv), Lonneke Sloetjes (dia), Anne Buijs (p/l), Maret Balkestein-Grothues (p/l), Yvon Beliën (mid), Juliet Lohuis (mid) en Myrthe Schoot (libero).

In set 1 startte Turkije goed, maar na onze “valse start” liep Oranje vrij eenvoudig uit naar 20-12. Guidetti spoorde op zijn Guidettiaans zijn team aan het ietsje beter te gaan doen en het leek wel alsof Oranje stil stond. Turkije kwam zelfs helemaal terug tot 22-22! Maar de volleybaldames stelden orde op zaken en vonden dat 22 genoeg was en wonnen de set met 25-22.

De tweede begon goed en Oranje knalde vooruit naar 18-8 dankzij een goed serverende Juliet Lohuis. Turkije kwam wel nog 10 punten terug, maar de ingevallen Britt Bongaerts maakte met een heel mooi block een einde aan de set: 25-18.

Wilde Turkije nog een kans maken op de finale, dan moest de derde set worden gewonnen (en de vierde en de vijfde). Celeste begon op de plaats van Anne aan de derde set, maar dat weerhield Turkije er niet van om flink vaart te maken. Bij een stand van 9-14 leek Turkije goed op koers te liggen voor de benodigde setwinst, maar Oranje vocht terug naar 16-19 en met Britt Bongaerts en Anne Buijs als dubbele wissel kantelde de derde set in Nederlands voordeel. Celeste maakte het af met een slimme tikbal: 25-23.

Nederland won met 3-0 (25-22, 25-18, 25-23).

Morgen is de finaledag. In het Indoor Sportcentrum Eindhoven vindt eerst de kleine finale plaats:

14.30 uur        Italië – Turkije (wedstrijd om brons)

En dan gevolgd door de wedstrijd om het goud:

17.00 uur        Nederland – Rusland (finale)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d