Oranje probleemloos langs Kameroen

De volleybaldames hebben ook hun derde wedstrijd op het WK Volleybal gewonnen. Daarmee staat Oranje nog steeds aan de leiding van poule A. Oranje was in Yokohama met 3-0 te sterk voor Kameroen. De tweede set ging ietwat moeizaam, maar werd ook gewonnen. Morgen wordt er niet gespeeld door de dames en op woensdag en donderdag vervolgt het team het toernooi tegen respectievelijk Argentinië en Mexico. Door de 3 overwinningen is Oranje nu al verzekerd van de tweede ronde, die in Nagoya wordt gespeeld.

Morrison koos voor de volgende opstelling: Laura Dijkema (sv), Celeste Plak (dia), Maret Balkestein-Grothues (p/l), Anne Buijs (p/l), Juliet Lohuis (mid), Nicole Koolhaas (mid) en Kirsten Knip (libero).

Lonneke Sloetjes en Yvon Beliën mochten vandaag uitrusten.

Oranje had in de eerste set weinig moeite met haar Afrikaanse tegenstander. Na aces van Celeste Plak en Marit Balkestein-Grothues nam Nederland een 9-4 voorsprong en dankzij de sterk blokkerende Juliët Lohuis kwam Oranje even later op 18-11. In de slotfase, met Marrit Jasper in het veld voor Maret Balkestein-Grothues, kwam de setwinst nooit meer in gevaar. Na enkele mooie punten van Celeste Plak won Oranje de set met 25-16.

Met Marrit Jasper in de basis voor aanvoerdster Maret Balkestein-Grothues begon Oranje aan de tweede set. Kameroen had een sterke service en Nederland werd vier keer verrast door een ace en bracht zichzelf zo onnodig in moeilijkheden. Tot 24-24 bleef Kameroen bij, maar twee punten later was het toch Marrit Jasper die Nederland met een aanvallende score op 2-0 zette: 26-24.

In de derde set, waarin ook Tessa Polder speeltijd kreeg, kwam Oranje weer lekker in haar spel. Al snel werd een enorme voorsprong opgebouwd (16-9), en even later werd het matchpoint benut dankzij een foutservice van Kameroen: 25-18.

Celeste Plak werd de absolute topscorer met 23 punten. Dinsdag heeft Nederland dus een rustdag, woensdag staat de vierde poulewedstrijd tegen Argentinië op het programma.

Nederland – Kameroen 3-0 (25-16, 26-24, 25-18)

Bron: volleybal.nl