Toch nog twee oefeninterlands in eigen land

Tussen alle belangrijke toernooien door heeft Morrison in de aanloop naar het Olympisch Kwalificatie Toernooi toch nog twee oefenwedstrijden gepland. “Het Olympisch kwalificatietoernooi in Italië is het belangrijkste toernooi van deze zomer en daar moeten we gewoon onze slag slaan”, aldus Jamie Morrison. Vandaar dat Morrison nu met een heel grote selectie op Papendal aan het trainen is. Een aantal vast krachten krijgen verplicht een dag of tien rust en Oranje zal de VNL daarom in de eerste week beginnen met iets meer “vers bloed”. Hoe het toernooi daarna gaat lopen is helemaal afhankelijk van hoe fit iedereen is.

Zo hadden de fans in eerste instantie zicht op slechts 3 thuiswedstrijden van onze heldinnen (VNL in Apeldoorn), maar nu komen daar dus twee wedstrijden bij. De rest van het drukke programma wordt in het buitenland afgewerkt:

  • OKT (Italië, 2-4 augustus)
  • EK (Hongarije, Polen en Turkije, 23 augustus – 8 september)
  • World Cup (Japan, 14-29 september)

En van 11 t/m 13 juni spelen de Volleybaldames ook nog redelijk vlakbij een paar dagen in de VNL en wel in Stuttgart (D), hoewel dat vanuit het zuiden van ons land nog altijd zo’n vier uur rijden zal zijn.

Maar vlak voor de OKT in Italië heeft Morrison nog twee oefeninterlands georganiseerd tegen Japan. Japan, dat zich door de organisatie in feite al heeft geplaatst voor de Spelen, zal met Oranje op Papendal meetrainen en eind juli twee keer een oefenwedstrijd tegen Oranje spelen. Deze twee wedstrijden vinden plaats in Almelo en in Den Haag op vrijdag 26 en zaterdag 27 juli.

Bron: Volleybalkrant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *