Oranje verliest met 2-3 van Duitsland

De Volleybaldames hebben tegen buurland Duitsland een leuke wedstrijd laten zien, maar moesten helaas in een vijfsetter toch de meerdere erkennen in de Duitsers. Hoewel Oranje overtuigend de eerste set pakte, maakte Duitsland het steeds weer goed en moest de vijfde set de beslissing brengen.
Nederland – Duitsland: 25-18, 18-25, 30-28, 23-25, 12-15 = 2-3

Bondscoach Avital Selinger begon wederom met dezelfde 7 starters als gisteren: Britt Bongaerts (sv), Anne Buijs (p/l), Nika Daalderop (p/l), Elles Dambrink (dia), Eline Timmerman (mid), Indy Baijens (mid) en Myrthe Schoot (libero).

De eerste set begon Oranje heel goed spelend, maar Duitsland maakte ook weinig fouten en kon zich goed optrekken aan Nederland. Het verschil bleef gedurende de set minimaal, maar na 11-11 kon Duitsland het niet meer bijbenen. Nederland liep langzaam uit en uiteindelijk ging de setwinst naar Nederland met 25-18.

De tweede set was totaal geen weerspiegeling van de eerste set en aan beide zijden werd rommelig spel geleverd. En nu was het Nederland wat achter de feiten aan liep. Bij 14-15 maakte Nederland nog kans, maar Duitsland maakte iets minder fouten en zorgde er wel voor dat de bal aan Nederlandse kant de grond raakte. Duitsland won set twee met 18-25.

Set nummer drie leek heel even de kant op te gaan van set twee en al snel lag Nederland achter met 3-7, maar langzaam aan kon Oranje zich overeind trekken en terug komen tot 23-23. Daarna kwam over en weer een serie van setpoints. Bij 25-26 lang de wedstrijd minutenlang stil door een foutieve wissel aan Duitse zijde, waar op een gegeven moment niemand meer wat van snapte, maar Oranje scoorde na deze onwenselijke onderbreking toch een side-out en kwam op 26-26. Vooral Nika Daalderop en Elles Dambrink bleven lekker scoren en Elles maakte er uiteindelijk 30-28 van. Het was toen 2-1 voor Nederland.

De vierde set werd door de Duitse bondscoach Felix Koslowski gebruikt om flink wat spelers te wisselen. Ivana Vanjak en Lina Alsmeier bleken van grote waarde voor het Duitse team. Mede dankzij hen werd het in de vierde set 23-25 en werd de setstand 2-2 en moest die vijfde set worden gespeeld.

In de laatste en beslissende set wist Nederland tot 10-10 goed bij Duitsland te blijven, maar daarna bleek Duitsland de langste adem te hebben. Onze oosterburen wonnen de vijfde set met 12-15 en daarmee de wedstrijd met 2-3.

Nika Daalderop scoorde het meest aan onze kant met 25 punten. Daarmee voert zij zelfs het scorers- en aanvallersklassement van de hele Volleyball Nations League aan.

Nederland – Duitsland 2-3 (25-18, 18-25, 30-28, 23-25, 12-15)