Sarah van Aalen verruilt Münster voor Potsdam

Na twee jaar in Münster te hebben gespeeld heeft Sarah van Aalen nu een tweejarig contract getekend bij SC Potsdam. Ze is daarmee de tweede spelverdeelster die ze onder contract hebben.

Sinds 2017 maakte ze deel uit van Talent Team Papendal en in 2018 maakte ze haar debuut bij Sliedrecht Sport, de landskampioen. Sara ging internationaal in 2019 en werd setter bij USC Münster voor twee seizoenen. Haar prestaties bleven niet onopgemerkt en Potsdam’s hoofdcoach Guillermo Hernandez was enthousiast over haar: “Sarah heeft indruk op ons gemaakt vanaf het moment dat we haar zagen. Op dat moment had ze echter nog een lopend contract van twee jaar. Sarah wil en bewijst ook dat ze een van de beste setters van Europa wil worden door met de Oranje in de Volleyball Nations League uit te komen ”.

“Ik kijk er naar uit om de komende twee jaar voor SC Potsdam te spelen. Persoonlijk zou ik mijzelf graag verder willen ontwikkelen in deze profclub en ik hoop dat we als team veel zullen bereiken. Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging en ik kijk nu al uit naar deze geweldige stad en haar fans ”, aldus Sara. Ze was tweemaal MVP bij USC Münster.

Sarah van Aalen
Geboren op: 21 januari 2000
Geboorteplaats: Somerset (Engeland)
Lengte: 1m84

Clubs:
2006 – 2015: VV Trivos Wijchen
2015 – 2018: Talent Team Papendal
2018 – 2019: Sliedrecht Sport (Nederland)
2019-2021: USC Münster

Prijzen:
2019: Nederlands kampioen en bekerwinnaar
Lid van Oranje sinds 2018

 

Bron:  SC Potsdam

Foto: Stefan Gertheinrich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *