Nederland eenvoudig voorbij aan Kenia

Oranje is zaterdag in een vrij eenvoudige 3-0 aan Kenia voorbij gegaan. Zondag speelt Oranje in een uitverkocht stadion tegen gastland Italië. De winnaar van die wedstrijd krijgt het ticket voor de Olympische Spelen in Tokyo.

Bondscoach Jamie Morrison hield zijn basisopstelling ongewijzigd ten opzichte van de voorgaande dag: Laura Dijkema (sv), Lonneke Slöetjes (dia), Robin de Kruijf (mid) en Yvon Beliën (mid), Maret Balkestein-Grothues (p/l) en Anne Buijs (p/l) en Myrthe Schoot (libero).

De eerste set begon eigenlijk zoals verwacht: Kenia bleef op ongeveer de helft van de punten steken van Nederland. Nederland ging in beide technische time-outs met 8-4 en 16-9 aan de leiding en kwam nooit in gevaar. Voor de vorm wisselde Jamie Morrison dezelfde drie speelsters in als vrijdag (Britt Bongaerts, Celeste Plak en Nika Daalderop) en dit had een positief effect: 25-17.

De tweede set was nog rampzaliger voor Kenia en deze keer bleef het puntenaantal steken op 10.

In set drie begon Morrison met een heel nieuw team: Britt Bongaerts (sv), Nicole Koolhaas (mid) en Juliët Lohuis (mid), Celeste Plak (dia), Nika Daalderop (p/l), Marrit Jasper (p/l) en Kirsten Knip (libero). Maar ook in deze samenstelling had Nederland weinig moeite met het Afrikaanse land. Het werd vrij eenvoudig 25-10.

Celeste Plak werd topscorer met 12 punten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d