Marrit Jasper naar Cuneo Granda Volley (IT)

Vanuit Italië bereikte ons het bericht dat de transfer van Marrit Jasper van Brescia naar Cuneo Granda Volley is bevestigd.
De club publiceerde op haar website het volgende bericht (vrij vertaald):
Vanwege de goede indruk die de 25-jarige nationaal team speelster Marrit Jasper maakte bij Banca Valsabbina Millenium Brescia is de eerste bevestigde toetreding tot het team van seizoen 2021/22 bevestigd: “Het dragen van het Cuneo-shirt is een belangrijke stap voorwaarts voor mijn carrière”

Het binnenhalen van Jasper door Bosca S.Bernardo Cuneo is een belangrijke stap voor komend seizoen. Voor Jasper wordt dit het tweede jaar in de Italiaanse competitie, nadat ze haar Italiaanse debut in de A1 maakte bij Banca Valsabbina Millenium Brescia. Na de bevestiging van Alice Degradi heeft het team een zware delegatie op de passer/loper-afdeling, waar het in het afgelopen seizoen zwaar te lijden heeft gehad vanwege blessures.

12-12-2018 Ladies in Black – Stuttgart (DVV halve finale in Maaseik)

Marrit Jasper, slechts 1m80 lang, werd geboren in Sneek op 28 februari 1996. Ze zet haar eerste stappen in het lokale team (VC Sneek), waarmee ze in vier seizoenen twee kampioenschappen, een Nederlandse Beker en twee Nederlandse Supercups wint. In seizoen 2016/17 verhuisde ze naar Duitsland om met Suhl in de Bundesliga te spelen. In mei 2017 maakte hij haar debuut in het Nederlands team in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië; in het oranje won ze de zilveren medaille op de Europese kampioenschappen die in september in Azerbeidzjan en Georgië werden gehouden. Na een jaar bij Dresdner, met wie ze de Duitse beker won, verhuisde ze naar de Ladies in Black Aachen. Vorig seizoen arriveerde ze in Italië bij Banca Valsabbina Millenium Brescia. Helaas eindigde het team ver beneden verwachting, maar Jasper maakte indruk met haar techniek en consistentie. Ze scoorde maar liefst 313 punten in 24 wedstrijden; alleen Gray (374) en Herbots (327) deden het beter onder de passer/lopers. 17 blockpunten en 14 aces completeren haar score.

Marrit Jasper, de eerste Nederlandse die het rood-witte shirt draagt, maakt deel uit van de longlijst van de nieuwe coach Avital Selinger voor het internationale seizoen 2021/22 waaruit de teams voor de twee belangrijkste evenementen van het jaar worden geselecteerd: de Volleyball Nations League (VNL) welke in Rimini van 25 mei tot 25 juni plaatsvindt en de Europese kampioenschappen die worden gehouden in Belgrado, Plovdiv, Zara en Cluj-Napoca van 18 augustus tot 4 september. Het Nederlandse nationale team traint momenteel in het Nederlands Olympisch Centrum in Papendal (Arnhem).

Marrit Jasper: “Cuneo Granda Volley was een van de eerste clubs die zich aanbiedde: ik voelde meteen een groot vertrouwen in mij en dit telde zwaar bij mijn beslissing. Mijn eerste jaar in Italië was bitterzoet, met grote persoonlijke voldoening, maar ook veel moeilijkheden binnen het niveau van het team. Het dragen van het Bosca S.Bernardo Cuneo-shirt is ongetwijfeld een belangrijke stap voorwaarts in mijn carrière. Nu wacht me een zomer vol verplichtingen met het Nederlands team voordat ik in in het nieuwe rood-wit avontuur duik: ik kan niet wachten om mijn teamgenoten, staf, clubs, fans en de stad Cuneo te leren kennen. De Pala UBI Banca, met de Alpen op de achtergrond, viel me erg op, en het is een geweldig gevoel om te weten dat het mijn nieuwe thuis is. Spelen met de warmte van onze fans wordt de belangrijkste overwinning na een seizoen van spelen achter gesloten deuren ».

 

Marrit Jasper

 • Geboren in Sneek (Nederland) op 28/2/1996
 • Rol: passer/loper
 • Lengte: 180 cm

Clubs:

 • 2012-2026 Sneek (Nederland)
 • 2016-2017 Suhl (Duitsland)
 • 2017-2018 Dresdner (Duitsland)
 • 2018-2020 Ladies in Black Aachen (Duitsland)
 • 2020-2021 Banca Valsabbina Millenium Brescia (Italië)
 • 2021-2022 Bosca S.Bernardo Cuneo (Italië)

 

Trofeeën

 • 2018 Duitse beker
 • Zilveren medaille 2017 op de Europese kampioenschappen
 • 2016 Nederlands kampioen
 • 2016 Nederlandse Supercup
 • Nederlands kampioen 2015
 • 2015 Nederlandse Supercup

Bron: website van Cuneo Granda Volley

One Reply to “Marrit Jasper naar Cuneo Granda Volley (IT)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d